Jak na mráz?

Plánujete zimní dovolenou? Hledáte informace? Vyzkoušejte kvalitu od českých výrobců. Pryč je doba, kdy bylo nutné nakupovat sportovní oblečení pouze od zahraničních výrobců. Mnohé firmy ručí za kvalitu svých výrobků i poskytováním nadstandardní tříleté záruky.

Zapomeňte na promočené šponovky, šusťáky, pletené svetry a mokrá záda. I dnes ovšem platí - vrstvit, vrstvit a zase vrstvit.

Při výběru nepromokavého oblečení volme takové, jehož odolnost proti vodě je minimálně 20 000 mm vodního sloupce. Součastí kvalitní sportovní bundy určené pro zimní sporty je pás proti sněhu. Pořiďte si i vyhřívané rukavice - jsou vyráběny jak v prstovém provedení, tak i jako palčáky. Slušivý šátek na krk a termo kukla dokážou v mrazivých dnech zázraky.

Výrobci používají kvalitní materiály od renomovaných evropských firem. V oblečení budete chráněni, i když teploty klesnou hluboko pod bod mrazu. I po celodenním lyžování se budete cítit příjemně. Budete svěží a v pohodě! Svrchní strana oděvu musí být nepromokavá. Nedejte se odradit vyšší cenou výrobků - kvalita se na horách rozhodně vyplatí.

Značkové oblečení je nenáročné na údržbu. Při praní vždy respektujte doporučení výrobce. Pro sušení je možné použít i sušičku - většinou při nižších teplotách.

Bezpečnost by vždy měla být na prvním místě - lyžařská helma je dnes na sjezdovce vážně nepostradatelná. Velmi příjemně by Vás překvapila i přiléhavost a anatomický tvar dnešních chráničů páteře. Součástí oblečení může být i záchranný lavinový systém, který Vám dokáže zajistit pocit bezpečí..

Turistický magazín